Собственият ни мозък може да ни покаже бъдещето, когато е нужно

...
Собственият ни мозък може да ни покаже бъдещето, когато е нужно
Коментари Харесай

Защо понякога мозъкът ни се опитва да покаже бъдещето

Собственият ни мозък може да ни покаже бъдещето, когато е нужно да избави живота ни, декларират учени.

Нашите мозъци са много положителни в това да попълнят празнините, когато става въпрос за перцепция. Често до степен да ни показа ментален филм на цяло събитие, преди то да стартира да се случва, пишат сътрудниците от Obekti.bg.

Ново проучване сподели, че предсказването на бъдещето от “окото на мозъка ” се случва със скорост, доста по-голяма от тази в действителността. Вероятно сме получили тази дарба, с цел да компенсираме нашето по-слабо чувство за образно усещане.

Участниците в специфичното изследване са били помолени да следят пътя на бяла точка върху екран, до момента в който учените от университета Радбауд в Холандия са изследвали мозъците им с нуклеарно магнитен резонанс.

Първо, участниците са гледали една и съща анимация 108 пъти. А след това - инцидентни поредици от 24 разнообразни придвижвания на точката.

Резултатите посочили, че ние имаме метод да пресъздаваме много бързо релативно елементарни придвижвания, като да вземем за пример топка, която лети към главата ни, за най-малко половината от времето, което е належащо на събитието, с цел да се случи действително. 

Източник: Science Alert
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР